gruyere

Gruyère is een kaas die genoemd is naar de Zwitserse stad Gruyères. De kaas heeft sinds 2001 een AOP keurmerk.Gruyère is uitstekend geschikt voor kaasfondue, op brood, in tosti's en voor het gratineren van uiensoep.

Gruyère wordt geproduceerd met ongepasteuriseerde melk die verwarmd wordt tot 34°C. Vervolgens wordt de melk gestremd. De gestremde melk wordt vermalen tot korrels en deze worden weer verwarmd op 43°C. De temperatuur wordt nog even verhoogd tot 54°C. Hierna wordt de kaas in een vorm gegoten en geperst. De buitenkant wordt vervolgens gezouten en daarna twee maanden gerijpt op kamertemperatuur. Hierna kan de kaas voor langere tijd gerijpt worden in een vochtige kelder.
Gruyère is een zoete kaas met een zoute bijsmaak. Als de kaas nog jong is, is deze nog romig en smaakt het een beetje naar noten. Als de kaas meer gerijpt is, wordt deze droger. Wanneer deze meer dan tien maanden heeft gerijpt, krijgt deze de naam Réserve.

Leonidas Bonbons

 

Uw Leonidas-vestiging
in Roermond
Lees meer...

De Winkel

Adres: Joep Nicolasstraat 1
  6041 JZ Roermond
Tel: 0475 - 331093
E-mail: info@keesheukske.nl
   
KVK: 12096863
BTW: 1582.79.657.B01