's Lands (H)eerlijkste geitenkaas
Kaas gemaakt van geitenmelk is bij veel mensen nog geen standaard kost. Er bestaan veel verse, zeer kort gerijpte geitenkazen, maar er worden ook halfharde geitenkazen vervaadigd volgens Gouda-receptuur. Neem bijvoorbeelde de varianten geitenkaas van Chevrett. Een gezonde delicatesse die heerlijk is als hartig hapje, tussendoortje of natuurlijk op de boterham.
Uitgebalanceerd leven
Chevretta wordt gemaakt van 's Lands lekkerste geitenmelk. De Chevretta geiten die grazen op de Noord-Hollandse weiden, worden met veel liefde verzorgd op relatief kleinschalige geitenboerderijen. Het uitgebalanceerde leven van de geiten zorgt ervoor dat de melk die zij geven altijd van zeer constante hoge kwaliteit is. Daardoor is Chevretta zeer rijk van smaak en buitengewoon smeuïg.
Ambachtelijk gemaakt
Op ambachtelijke wijze wordt de geitenmelk verwerkt tot kaas, waarbij de technologie van vandaag en de rijke traditie van kaasbereiding worden gecombineerd om het zuiverste zuivel te maken. In dit bereidingsproces wordt gebruik gemaakt van microbieel stremsel.
Natuurlijk gerijpt
Wanneer de kaas de makerij verlaat krijgt de kaas zijn plekje in het pakhuis. Hier krijgen de kazen alle rust en ruimte zodat de optimale smaak zich kan ontwikkelen. Op houten planken en onder een constante temperatuur en luchtvochtigheid worden de kazen van tijd tot tijd gedraaid en liefde verzorgd.
Gezonde delicatesse
Vergeleken met kaas van keomelk zijn de vetmoleculen in geitenmelk kleiner. Hierdoor is geitenkaas lichter verteerbaar en perfect passend in een uitgebalanceerd eetpatroon. Ook bevat onze Chevretta 40% minder zout dan de gemiddelde gewone geitenkaas!
Chevretta is niet goudgeel
De zuivel van geitenkaas is veel lichter gekleurd dan kaas gemaakt van koemelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (oranje) omzetten in vitamine A. We weten allemaal hoe belangrijk dat is voor de gezondheid.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram:
- 371 kcal
- 23 gram eiwit
- 32 gram vet
- 0,5 gram koolhydraten
- 2,0 gram zout