Het favoriete recept
van ons !
Zwitserse
Kaasfondue
Kaasfondue recept voor 4 personen :
- 1 teentje knoflook
- 400 gram Zwitserse Gruyère geraspt.
- 400 gram Emmentaler geraspt.
- 200 gram Appenzeller geraspt.
- 4 dl droge witte wijn
- 1 el maïzena
- 1 el Kirsch
- versgemalen zwarte peper
- mespunt nootmuskaat
Kaasfonduen ?
Bel of e-mail ons en wij zorgen dat de kaas (gratis geraspt) voor u klaar staat.
De knoflook halveren en de caquelon (=kaasfonduepan) ermee inwrijven.
(Bij aardewerken caquelon eerst alles in een gewone pan op het fornuis klaarmaken)
De kaassoorten grof raspen
De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen.
Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.
Het kaasmengsel niet laten koken!
In een kopje de maïzena met de Kirsch tot een glad papje roeren en, als alle kaas gesmolten is, aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven roeren tot het dik en romig is.
De Kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Eet smakelijk !