100% natuurlijke

Geitenkaas

Bij ons verkrijgbaar

De lekkerste Noord Hollandse Geitenkaas

Een voordeel van geitenkaas is dat deze lichter verteerbaar is dan kaas gemaakt van koemelk. Dat komt door de kleinere vetmoleculen in de geitenmelk. Hierdoor past geitenkaas perfect in een uitgebalanceerd voedingspatroon.

Ook bevat geitenkaas veel vitamine A. Dit komt doordat de geiten alle caroteen (bevat oranje kleurstof) uit het voer omzetten in vitamine A. Dit verklaart ook de witte kleur van geitenkaas. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.

In ons assortiment vind je verschillende soorten geitenkaas met en zonder kruiden..

Wist u dat?

Geitenmelk wordt behalve tot zachte kaassoorten ook tot halfharde kaassoorten van het Goudse type verwerkt. Kleine halfharde geitenkaasjes van ongeveer 500 gram kunnen al na 10 tot 14 dagen worden gegeten. De kaas smaakt dan als jonge kaas. Het verouderingsproces gaat bij geitenkaas veel sneller dan bij kaas van koeienmelk. Na vier weken smaakt geitenkaas al naar oude kaas. Bij grotere kazen verloopt het rijpingsproces langzamer. Er wordt ook verse en halfharde geitenkaas gemaakt waaraan verschillende soorten kruiden zijn toegevoegd, zoals selderij, bieslook, knoflook of brandnetel.
(bron: Wikipedia)
Meer over Chevretta geitenkazen
Koop hier onze:

Chevretta Jong Belegen

Chevretta is de lekkerste Noord-Hollandse geitenkaas. De geiten grazen in een grote potstal in Noord-Holland. Dankzij een uitgebalanceerd voedingspatroon van speciale grassoorten, lijnzaad en stro is de melk altijd van constante hoge kwaliteit. Daardoor is Chevretta geitenkaas heel rijk van smaak en super smeuïg.

Chevretta geitenkaas wordt bereid door kaasmaker Klaver Kaas in Winkel. Zij maken tijdens het bereidingsproces gebruik van microbieel stremsel in plaats van dierlijk stremsel. Dit betekent dat Chevretta een vegetarische kaas is. Vervolgens wordt deze geitenkaas onder constante temperatuur en luchtvochigheid gerijpt in een kaaspakhuis.

ca 500 gram €13.65
  • Gepasteuriseerde geitenmelk (NL) / zuursel / zout / E1105 / microbieel stremsel / E251
  • Allergenen : Melkeiwit/ lactose / ei
BESTELLEN
We hebben ook een groot aantal buitenlandse geitenkazen in ons assortiment

Buitenlandse geitenkaas soorten

In ons assortiment vindt u o.a. : Sainte Maure de Touraine in de as, Crottin de Chavignol, Le Cabrissac, Basin al tartufo en een wisselend assortiment aan buitenlandse geitenkazen.

Aantal
Besteleenheid
Totaal
€22,60
Maak een keuze

Item toegevoegd